Polyenergetica

Polyenergetica is een alternatieve vorm van psychotherapie met als doel een snelle resultaatgerichte oplossing van het ingebrachte probleem en/of de verandering van het ongewenste gedrag. Deze werkvorm is een samensmelting van reguliere werkvormen.


De methodieken die ingezet worden, vinden hun grondslag in Communicatieleer, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Hypnotherapie, Regressietherapie en Energiewerk
De samenwerking tussen body, mind & soul.

Als cliënt word je stap voor stap begeleid in het ontdekken van je eigen aandeel in het probleem, waardoor er een blijvende verandering tot stand gebracht kan worden.
Vaak komen cliënten binnen met het gevoel wel te begrijpen wat de problematiek in stand houdt, maar ze zijn niet bij machte daar verandering in aan te brengen.
Mensen kiezen op hun weg in overleving vaak voor mechanismen die later in hun leven niet meer nodig zijn of minder dominant aanwezig hoeven zijn.
Door bewustwording en opnieuw te kiezen of afstand te doen van deze mechanismen kan de client eindelijk kiezen om te 
leven in plaats van te overleven.


Het kennen van de oorzaak en het verkrijgen van inzicht staat centraal. Daar worden praktische, meetbare opdrachten aan toegevoegd die direct in het dagelijkse
leven al toegepast kunnen worden. Zo wordt de cliënt direct begeleid naar een andere verbeterde leefomgeving waar oud gedrag plaats gaat maken voor nieuw
gedrag en trauma's en andere obstakels eindelijk ingelost worden. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de STS methode. De therapeut gaat met je mee op jouw ontdekkingsreis en zal je bewust maken van jouw eigen
gevoel, capaciteiten, kennis en kunde.


Het motto is "je moet het zelf doen maar het hoeft niet alleen".
Je leert onafhankelijk te zijn van je omgeving en toch samen te werken. 
Tevens leer je je zelfvertrouwen weer op peil te brengen én te houden, zodat je je leven weer in eigen hand krijgt en houdt.

Een belangrijk onderdeel van de polyenergetische filosofie is, dat therapie heel plezierig mag zijn. Met de juiste onderlinge afstemming, respect en gedegen kennis en kunde van de therapeut ziet een polyenergetische sessie eruit als een plezierig, ontspannen gesprek. Naast de nodige tranen van verdriet zullen ook de nodige tranen van het lachen vloeien.

Mijn ervaring is dat cliënten zich, net als ik en mijn collega's, uitkijken naar iedere volgende sessie en zich verheugen op het eindresultaat. Leve ons leven!