Hildegart Smits, Therapeut, Coach en Trainer

Mijn naam is Hildegart Smits.
Als oprichter van Hildegart Smits Training en Advies heet ik je van harte welkom op deze site.

 

Met mijn man Geraldo Rustenberg ben ik medio 2013 gestart met onze droom: een wooninitiatief en dagbestedingcentrum onder de vertrouwde naam Hildegart Smits Training & Advies. In februari 2015 zijn wij de samenwerking aangegaan met Stichting Mayoung en Stichting Momint. Wij richten ons voor wat betreft het begeleid wonen op jongeren vanaf 18 jaar tot en met volwassenen met psychologische en/of gedragsproblematiek. Dit al dan niet in combinatie met verslavingsproblematiek. Verder richten wij ons op zinvolle dagbesteding voor deze bewoners maar bieden dit ook ambulant aan.

 

Zelf ben ik 24/7 aanwezig. Geraldo Rustenberg en Nathalie Obst volgen mij met respectievelijk 6 en 4 dagen per week op. Inmiddels hebben wij het maximum van 8 vaste bewoners bereikt en lopen er ambulante dagbesteding trajecten! Er zit een natuurlijk verloop in de groep van mensen die vanuit de beschermde woonvorm doorstromen naar op zichzelf wonen met ambulante begeleiding.

 

 

Mijn carrière is tot nu toe zeer uitdagend en ik heb uiteenlopende functies bekleed. Polyenergetisch therapeut, Reïntegratiebegeleider, Manager, Trainer en Personal Coach, alles met evenveel passie en plezier. Van op maat gesneden trajecten voor diverse organisaties tot particulieren in mijn praktijk aan huis, op mijn weg zijn altijd mensen gekomen die willen investeren in zichzelf door aan hun innerlijke balans en persoonlijke groei te werken. Wat mij oprecht interesseert is hoe mensen ertoe gekomen zijn te leven zoals ze leven en welke persoonlijke mechanismen daaruit voortgevloeid zijn.

Wat mij in beweging brengt zijn mensen die in dat proces vastlopen op gedragingen (van zichzelf of van hun omgeving), waardoor hun leven niet meer prettig is.Waar ik uitzinnig enthousiast van wordt zijn de snelle resultaten die met deze manier van werken behaald worden waardoor hun leven blijvend is veranderd!

Op weg naar rust, geluk, een betere samenleving en balans hoop ik je tegen te komen, een stukje met je mee te lopen, om je vervolgens vervuld van mooie herinneringen uit te zwaaien als je je pad sterker, evenwichtiger en bewuster zult vervolgen. Vrij van datgene wat je al zo lang met je meedraagt en een koffer vol met nieuwe tools om toe te passen.

Wellicht maak ik binnenkort persoonlijk kennis met je en mag ik je wegwijzer zijn op je weg naar persoonlijke groei en balans!


Warme groet,
Hilde